Gönderen Konu: SEVGI AYMAZI  (Okunma sayısı 461 defa)Konuyu Okumus Olanlar

[EN] [PL] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [AR] [RU]

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hayrullah Deniz

• Kişisel İleti Gönder (Çevrimdışı)
  • Default Avatar
  • *
  • Ileti Sayisi: 336
  • Konu Sayisi 260
  • Alinan Begeni 23
  • Bay
Insan hayati boyunca bir kere kendisini seven birine rastlar...
gerçekten sadece sen oldusun için seven biri...
her halini,her tavrin?,çirkinilklerini,acizliklerini vesselam kötü olan her durumunla sever seni...
Bu durumda insan ne yapar.?
o kendisini seven insan, ona deger verdikçe bir gurur gelir üstüne.
müthis bir kibir,bulunmaz hint kumagi gibi hisseder kendini.
bilmez ki sedece gerçek seven katlanir sevdiginin her haline...
bununlada kalmaz sevgi aymazi,
o kendisini sevene,o basta elde etmek için dünyalari verdigi insana,üzerine giydigi kibir gurur abasiyla yukardan bakmaya baglar.sevdigi bu haline ragmen sirf sedasi, sevdaya olan saygisi ve ona olan sevgisi usruna katlanmaya devam eder. eder eder de anlamaz olMustur artik sevgi aymazi.hak etmedigi bir sevgiye sahip olan yaramaz insan ?imarir da ?imarir. sevgili yinede sabreder ve s üzerine s vermeye devam eder. O s verdikçe daha çirkinlesmeye baglar nefis, çirkinlegir çirkinlegir ve en son çirkeflegir. iste buna sevgi aymazligi ve hazimsizligi denir.tam bu noktada sevdalinin aklina su ayet gelir... ''InsAN ZaliMdir (Ve size her istediginiz seyi verdi. eger Allah'in nimetini saymaya kalkisirsaniz, onu sayip bitirmeye güç yetiremezsiniz. süphesiz insan pek zalimdir, pek nankördür.) ibrahiM 34....
Ne güzel öylemis nazim...

Tahir olmak da ayip degil Zühre olmak da
hattâ sevda yüzünden ölmek de ayip degil,
bütün is Tahirle Zühre olabilmekte
yani yürekte.

Meselâ bir barikatta dövüserek
meselâ kuzey kutbunu Kesfe giderken
meselâ denerken damarlarinda bir serumu
ölmek ayip olur Mus

hattâ sevda yüzünden ölmek de ayip degil.

Seversin dünyayi doludizgin
ama o bunun farkinda degildir
ayrilmak istemezsin dünyadan
ama o senden ayrilacak
yani sen elmayi seviyorsun diye
elmanin da seni sevmesi sart mis
Yani Tahiri Zühre sevmeseydi artik
yahut hiç sevmeseydi
Tahir ne kaybederdi Tahirligindeni

hattâ sevda yüzünden ölmek de ayip degil.

Seven artik tükenmistir. ne yapmasi gerektigini bilmeden savrulmaktadir yüregi.bir canavar var ettiginin farkina varmistir lakin artik çok geçtir. sevgi aymazi önü alinmaz bir felaketin egigindedir.seven simdide sevdiginin bu acinasi duruma düsmesinde en büyük rolün kendisinde olmasinin vicdan azabiyla yanmakta ve bu yanma kora dönmektedir. hazimsiz insan kendisini , nefsinin ve seytanin gayya kuyusuna sürüklediginin farkida olmadan azmanin zirvesine tirmanmaya devam etmektedir.bilmemektedir ki o zirvenin hemen bir adim ötesinde hayatinin en büyük yalnizligi vardir. hem bu dünyada hem de ebedi alemde...
Nihayet seven daha fazla tahammül edemez,gözyaglari ve bir canavar yaratmanin vicdan acabiyla terkeder sevgi aymazini. Bu durum bile hazimsiz insani uyandirmaz aksine daha çok azdgrir onu
seytanin ,nefsin aldati?? üzerine kendisini çok sevdigi için Birakip gitmek zorunda olan insani anlamadan bile uzak , olmadik hakaretlerde ve iftiralarda bulunmaya,arkasindan konusmaya, herkese onu anlatmaya baglar. BilMEZki SEVDANIN HASI SUSKUN OLANDIR VE SUSKUNLUK EN ÇOK ÖLÜME YAkisANDIR...
Vesselam dostlar,sizi gerçekten seven biri çiktiginda kasiniza kiymetini bilin ve onu yüreginizin bas kösesine oturtun ve bir ömür boyu Birakmayin onu... sonra çok yalniz kalirsiniz ancak çok geç olMustur ve hiç bir sey yapamazssiniz. hem kendinizi hemde sevgilinizi kaybedersiniz bir ömür boyu.  Ve Neget babin su satirlari dökülür dudaklardan tüm geç kalmisliga ragmen

cahildim dünyanin rengine kandim
hayale aldandim boguna yandim
seni ilelebet benimsin sandim

ölürüm sevdigim zehirim sensin
evvelim sen oldun ahirim sensin

sözüm yok su benden Kirsldigina
gidip bAska dala sarildigima
gönülüm inanmiyor ayrildigina

gözyasim sen oldun kahirim sensin

garibim can yikip gönül kirmadim
senden ayri ben bir mekan kurmadim
daha bir gönüle ikrar vermedim

batinim sen oldun zahirim sensin

Sonrasinda yalanci sevdalarin masasinda meze olursunuz.seytanin ve nefsin aldatmalariyla bAska bedenlerin ?rzina geçer iyice batasa saplanirsin....yitip G?DERsin...

Hayrullah Deniz
27/1/2016 00:22 ANTALYA
Bu Sayfayi Paylas
Google Twitter skype Google youtube tumblr pinterest skype youtube grubumuz grubumuz

♫ 𝕄𝔼𝕃𝕆𝔻𝕚 ♫

• *
  • Ileti Sayisi: 19106
  • Konu Sayisi 2369
  • Alinan Begeni 1959
  • Bayan
  • Memleket: Yozgat
Sevgi Aymazi olan bir yada birileri... kendine bir pay cikaracaktir muhakak anlamli bir yazi..Yüregine saglik..
Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor    ya da Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor    veya Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor    ya da Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor   
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor    ya da Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor    veya Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor    ya da Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor   

Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor    ya da Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor    veya Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor    ya da Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor   

Hayrullah Deniz

• Default Avatar
  • *
  • Ileti Sayisi: 336
  • Konu Sayisi 260
  • Alinan Begeni 23
  • Bay
EYVALLAH...

Etiketler: